Sinds dit voorjaar is er een nieuw konijnenvaccin tegen myxomatose, RHD1 en RHD2: één vaccinatie die een jaar lang beschermd tegen al deze ziektes!

Sinds kort hoeven uw konijnen nog maar één keer per jaar geënt te worden.

Er zijn twee gevaarlijke ziekten bij konijnen die vaak een dodelijke afloop hebben, en waartegen geen medicijnen zijn: Myxomatose en RHD. Door konijnen jaarlijks te laten vaccineren voorkomt u dat uw konijn ziek wordt. Het voorjaar is de beste periode om konijnen te vaccineren. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Sinds een paar jaar gaat naast de RHD1 ook de RHD2 rond dit is een variant van hetzelfde virus, helaas werkt de enting tegen RHD1 niet tegen RHD2

Er is een enting tegen de ziektes RHD1 en myxomatose samen in een cocktail die 1 jaar bescherming geeft. daarnaast is er een enting die tegen RHD 1 en RHD2 werkt die werkt ook een jaar, daarom geven we nu 2 aparte entingen als u uw konijn laat enten. een combinatie van alle drie komt eraan zegt de fabrikant.

Uw konijn kan het best worden geënt in het voorjaar, eenmalig in maart/april/mei of het hele jaar door Jonge of nieuwe konijnen vanaf 5 weken oud. 

Het is belangrijk dat u voor de enting van uw konijn een afspraak maakt. Omdat de entstof voor meerdere konijnen in een flesje zit en deze maar kort gebruikt kan worden na aanprikken verzamelen we de konijnen op een dag in de week. en zo hebben we ook genoeg tijd om uw konijn helemaal te controleren, hierbij wordt onder andere gekeken naar het gebit en de nagels.

 

Het maken van een afspraak kan telefonisch via: 0598-421558, 

Wilt u meer informatie over ziekten en entingen bij konijnen? zie; ziektes waartegen geënt kan worden bij konijnen