• Meenteweg 2
  • 9626 BH Schildwolde

Vuurwerkangst komt veel voor bij huisdieren, probeer er nu al iets aan te doen

Op tijd beginnen met ondersteunende medicatie

Eind december wordt er weer veel geknald, maar op sommige plaatsen begint het al eerder. Er zijn verschillende vormen van vuurwerktraining, daar moet je op tijd mee beginnen wil het voldoende effect hebben.

kijk voor tips op de website van het LICG.

Als u vragen hierover hebt, bel gerust naar de praktijk of komlang op het spreekuur, om de mogelijkheden te bespreken. Begin op tijd om uw dier veel stress te voorkomen.

Natuurlijk hebben we ook nog wel pillen die je op de avond zelf kunt geven maar daar wordt je dier erg suf van.

We hebben Alprazolam of Diazepam.

Alprazolam
Alprazolam is een humaan medicament (dus voor mensen).  De anxiolytische werking(angstonderdrukking) van Alprazolam is wetenschappelijk goed onderbouwd.Hiermee kan op de dag van het afsteken van het vuurwerk begonnen worden, maar bij voorkeur een dag ervoor. (Waarschuwing: Alprazolam is recentelijk ook als slow releaser op de markt gebracht voor humaan gebruik onder de naam van Xanax®. Over het gebruik bij hond en kat is onvoldoende bekend. Deze pillen mogen bovendien nooit worden geknipt of gebroken.wij adviseren daarom de retard versie NIET te gebruiken.)

Diazepam
Een alternatief voor Alprazolam is het wellicht beter bekende Diazepam, maar deze medicatie heeft een meer sedatieve en minder anxiolytische werking. Alprazolam heeft daarom onze voorkeur. Voor beide middelen geldt dat zij slechts kortstondig mogen worden gebruikt vanwege de zware belasting van nieren en lever en andere bijwerkingen.