Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

Vuurwerkangst komt veel voor bij huisdieren, probeer er nu al iets aan te doen

Op tijd beginnen met ondersteunende medicatie

Eind december wordt er weer veel geknald, maar op sommige plaatsen begint het al eerder. Er zijn verschillende vormen van vuurwerktraining, daar moet je op tijd mee beginnen wil het voldoende effect hebben.

kijk voor tips op de website van het LICG.

Als u vragen hierover hebt, bel gerust naar de praktijk of kom langs op het spreekuur, om de mogelijkheden te bespreken. Begin op tijd om uw dier veel stress te voorkomen.

Er zijn verschillende medicijnen die angst onderdrukken, met sommige moet je al enkele weken van tevoren beginnen om een spiegel op te bouwen en om de hond/kat te kunnen trainen.

Voor alle medicatie geldt dat ze alleen kunnen worden voorgeschreven aan dieren die bekend zijn in de praktijk en recent nog gezien zijn, anders moeten ze eerst komen voor een gezondheid controle om te zien welk medicijn geschilt is voor uw dier.

Natuurlijk hebben we ook nog wel pillen die je op de avond zelf kunt geven en een pasta voor in de wang dat het ontstaan van angst voorkomt. Ok hiervoor moet het dier gezien zijn door een dierenarts.

Bel voor overleg met de praktijk; 0598-421558.