Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

We hebben een mobiel röntgenapparaat om foto's te maken op locatie

 

Tijden veranderen, techniek verandert sneller. De laatste jaren zijn er systemen op de markt gekomen om bij de mensen op stal paarden röntgenologisch te onderzoeken. Deze ontwikkeling hebben wij met belangstelling gevolgd. Er ontstond ook vraag naar deze vorm van dienstverlening. In de beginjaren waren installaties duur en groot. De laatste jaren werden de systemen steeds kleiner. Er zat ook nog veel ontwikkeling in met name de software die de röntgenfoto's uiteindelijk in beeld moeten brengen.

Wij hebben het nieuwste systeem dat op de markt kwam aangeschaft en zijn de eerste praktijk in Nederland die met dit systeem werkt. De röntgen buis en het ontwikkelsysteem passen nu in twee grote draagbare tassen. De gemaakte röntgenfoto is direct op het scherm van een laptop te zien. Daarnaast hebben we van dezelfde leverancier een nieuw mobiel echo-apparaat aangeschaft om ook onderweg pezen goed in beeld te kunnen brengen. De bedoeling is om het orthopedisch onderzoek van de paarden in onze praktijk op een hoger niveau te krijgen.

Onze paardendokters Fred ,Jeldou en Marije, en assistente Bertine en Merle hebben weer flink geoefend en zijn regelmatig met deze nieuwe apparaten op pad. Onze artsen komen dan ook aan huis om röntgenfoto's te maken van uw paard. Niet alleen in de omgeving van Schildwolde maar ook ver daarbutien zoals in Veendam, Groningen, Winschoten en Standskanaal tot aan Assen. 
We moeten bij het maken van afspraken er wel om denken dat er voldoende ruimte en rust is om dit werk uit te voeren. We mogen van de wet werken met deze röntgentoestellen onderweg, maar daar zijn natuurlijk wel wat regels aan verbonden. Daarnaast is het de bedoeling dat we goede kwaliteit rontgenfoto s leveren en moeten we waken voor de veiligheid van mens, dier en apparatuur!

Naast het normale paardendierenartsenwerk: vaccinaties, ziek, koliek, kreupelheden, kleine operaties, castraties, begeleiden van merries en de gebitsbehandelingen die we ook grotendeels op stal doen, hebben we nu ook deze technieken beschikbaar om bij u op stal paardenkliniek te  komen 'spelen'.