• Meenteweg 2
  • 9626 BH Schildwolde

Rundvee, Dierenartsenpraktijk Schildwolde

Expertise op het gebied van rundvee en andere herkauwers

Rundvee en andere herkauwers worden bij onze dierenartsenpraktijk in Schildwolde behandeld door onze geborgde rundveedierenartsen; Lisa Rispens. Zij wordt hierbij ondersteund door dierenartsen  Fred Smit, Jeldou Boorsma en Spencer Ouwerkerk. Samen zorgen zij ervoor dat het rundvee een uitstekende behandeling krijgt waarbij persoonlijke aandacht voor dier en eigenaar centraal staat.

Een bezoek van de rundveedierenarts of een prijsindicatie kunt u tussen 08:00 en 09:00 uur telefonisch opvragen door te bellen naar: 0598-421558. Tussen 08:00 en 12:00 uur en tussen 13:00 en 18:00 uur zijn onze assistentes bereikbaar voor alle overige vragen. Prijsindicaties aanvragen of afspraken maken/afzeggen is via email niet mogelijk.

Belt u met de spoedlijn buiten openingstijden, dan kiest u een '2' in het menu voor de dierenarts die herkauwers behandeld.

Dierenartsen: Lisa Rispens, Jeldou Boorsma, Fred Smit, Spencer Ouwerkerk,
Spoednummer: 0598-421558

Neem contact op met onze rundvee dierenarts

Bekijk via onderstaande knop de contactgegevens om contact op te nemen met onze erkende dierenarts op het gebied van rundvee. 

Contact

Hoe we uw rundvee kunnen helpen

Vakkundig en betrokken

Verschillende dierenartsen staan bij ons klaar om uw rundvee te behandelen of om u te adviseren over de gezondheid van het rundvee. Bekijk hieronder op welke manieren wij u en uw dier van dienst kunnen zijn. 

schapen ontwormen.

Ontwormen van ooien, Ooien hebben rondom het lammeren een verlaagde weerstand, dat betekent dat ze deze periode...

Tips om meer te halen uit uw Kalveropfok

Benut de biestperiode optimaalKalveren worden geboren zonder weerstand en hebben biest nodig voordat ze in contact...

Klauwgezondheid, de inrichting van stallen voor rundvee

In een goede stal met goed voermanagement, vreten koeien gemiddeld 10 tot 14 maaltijden per dag, herkauwen ze 8-9 uur...

Wormen bij het rund

MaagdarmwormenVan de bij het rund voorkomende maagdarmwormen zijn 2 soorten veruit het belangrijkst, nl de lebmaagworm...