Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

een nieuwe pup, waar moet je op letten.

geen malafiede honden handel sponseren.

Een pup aanschaffen is iets wat je goed moet voorbereiden.

Je schaft een dier aan voor zijn hele leven , dat kan 10 tot 20 jaar zijn.

Een hond moet wat karakter betreft passen bij de eigenaar en eventuele gezin.

Er zijn op internet veel pups in de aanbieding, soms is dat vertrouwd maar vaak gaat het om hondenhandelaren die zich niet altijd aan de regels houden. 

Veel pups in de (illigale) handel komen uit het buitenland. Uit het oostblok, Griekenland of Spanje. Daar komen ook veel honden vandaan die via stichtingen naar west europa worden gebracht omdat het straathonden of mishandelde honden betreft.

In het asiel zijn ook veel honden, vaak geen pups meer. Hierbij moet je ook proberen te zien of de hond zijn karakter en behoeftes bij je past. De ene hond heeft veel meer beweging nodig dan de ander, een moet streng opgevoed, de ander is veel makkelijker.

Waar moet je op letten als je een nieuwe pup wil aanschaffen.

Drie gouden tips bij de aanschaf van een pup:

  1. Check of de pup is gechipt en staat geregistreerd op naam van de verkoper (dit is namelijk verplicht);
    Zie ook   www.rvo.nl/hond-kopen
  2. Controleer de herkomst van de pup. Komt de hond uit het buitenland, dan moet het dier een geldig paspoort/identificatiebewijs hebben en tegen rabiës zijn ingeënt.
  3. Overleg samen met je dierenarts over mogelijke schadelijke erfelijke afwijkingen die bij het door jou gekozen ras veel voorkomen. Vraag ook de fokker hoe hij hiermee omgaat bij het fokken. Franse bulldogs bv kunnen verboden erfelijke afwijkingen hebben, zoals een te korte snuit, waardoor ze moeilijk kunnen ademen en last hebben van benauwdheid.

https://www.dierenarts.nl/drie-tips-om-illegale-hondenfokkerij-de-baas-te-zijn/

Vanaf oktober 2021 geld er een nieuwe I&R-regeling  (zie www.rvo.nl of www.knmvd.nl). Deze houd in dat alle fokkers (bedrijfsmatige en incidentele fokkers) ,importeurs en chippers van pups geregistreerd moeten zijn. Ze moeten een UBN nummer hebben (uniek bedrijfs nummer), aan te vragen bij de RVO.

Alleen met een UBN nummer kunnen geplaatste chips worden geregistreerd bij een van de 10 aangewezen databanken.

Het is al een tijd verplicht om iedere geplaatste chip ook direct te registreren op naam van de eigenaar van het dier op dat moment (de fokker of importeur).

Chippen van honden is verplicht voor dat ze 7 weken oud zijn, verder is het verplicht om pups 8 weken bij de moeder te houden voor ze te verkopen of weg te geven.

voor nog meer info ga naar het www.LICG.nl ;  voor de puppychecklist