Gezelschapsdieren, Dierenartsenpraktijk Schildwolde

Spreekuur alleen op afspraak. bel; 0598-421558 van 8-12 en 13-17 uur op werkdagen. buiten deze uren wordt u doorverbonden naar de spoed.

Onze dierenartsen zijn opgeleid om U en uw dier op verschillende manieren van dienst te zijn. Uiteraard staat persoonlijke aandacht voor mens en dier centraal.

Om uw dier zo goed mogelijk te helpen hebben we een moderne goed onderbouwde praktijk. Zo hebben we in huis, röntgen, echo en bloedanalyse apperatuur, in de operatiekamer hebben we de beschikking over gasanasthesie en bewakingsapparatuur,

De opname voor honden en katten zijn twee apparte ruimtes waardoor ze zo min mogelijk stress kunnen vermijden van een verblijf hier.

Om uw dieren zo goed mogelijk te blijven helpen volgen de dierenartsen regelmatig nascholingen, zo heeft dierenarts Smit-Hanje de opleiding chiropractie gevolgd.

De dierenartsen van Dierenartsenpraktijk Schildwolde kunnen standaard alle gezelschapsdieren op een diervriendelijke wijze behandelen. De gezelschapsdieren worden door onze dierenartsen: Afke Smit-Hanje, Jeldou Boorsma en Erik Groeneveld geholpen. Ze zijn ervaren in de behandeling van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

In de wachtkamer hebben we een kattenparkeerplaats om de stress bij katten te verschillend, daarom hebben we sinds een paar jaar een aparte opname voor katten en honden, zodat katten rustig hier kunnen zijn na operatie of voor urineopvangen zonder honden in dezelfde ruimte.

In de spreekkamer nemen we de tijd om uw dier op zijn gemak te stellen.

Om een ​​afspraak te maken om met uw gezelschapsdier te komen voor een behandeling of controle op het spreekuur, kunt u bellen naar: 0598-421558.

Herhaalrecepten kunt u bestellen via de link op onze website of door na 10 uur te bellen naar 0598-421558.

Als u niet op de afgesproken tijd kunt komen dan dit graag telefonisch doorgeven en een nieuwe afspraak maken, indien dit minder dan 24 uur voor de afspraak gebeurtenissen zijn we genoodzaakt hier een consult voor in rekening te brengen, Mocht u zonder afmelden niet op de afspraak verschijnen dan zijn we genoodzaakt een consult in rekening te brengen. Operaties en behandelingsbehandelingen die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden ook in rekening gebracht.

Voor informatie over het houden van dieren; waar moet ik denken als ik een huisdier wil kopen    https://youtu.be/Yqxl5JqovSU   , of kijk naar tips op de site van LICG (landelijk informatiecentrum gezelschapsdieren. www.licg.nl

Belt u met de praktijk buiten openingstijden, dan kunt u een '1' in het menu kiezen voor spoedgevallen die de dierenarts gezelschapsdieren moeten behandelen. Als u "1" kiest, wordt u doorverbonden met de dienstdoende dierenarts gezelschapsdieren. Naast onze eigen dierenartsen kunnen dat zijn; dierenkliniek Hoogezand, dierenarts de Hondsrug, dierenkliniek Zuidlaren en dierenartspraktijk Gieten, en in de weekeinden ook Noorder dierenkliniek in Veendam.

Bekijk hieronder de manieren waarop wij uw dier kunnen helpen. 

Dierenartsen: Afke Smit-Hanje, Erik Groenevld, Jeldou Boorsma, Spencer Ouwerkerk
Spoednummer: 0598-421558

Nieuwe klanten met gezelschapsdieren of paarden die binnen ons praktijkgebied wonen kunnen zich aanmelden via onderstaande knop.

Meld uw nieuwe dier aan als uw al klant bij onze dierenartsenpraktijk of door te bellen met 0598-421558. deze link is tijdelijk buiten gebruik.

Ook nieuwe klanten kunnen bellen met 0598-421558.

Aanmelden

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

Hoe we uw gezelschapsdier kunnen helpen

Vakkundig en betrokken

Alle Spreekuren zijn op afspraak, bel 0598-421558.   

 

Meerdere katten in een huishouden

Steeds meer katteneigenaren hebben meerdere katten in huis. Katten zijn sociale dieren en soms kunnen ze prima met...

Een nieuwe pup; waar moet je op letten.

Een pup aanschaffen is iets wat je goed moet voorbereiden. Je schaft een dier aan voor zijn hele leven , dat kan 10...

Chiropractie voor uw gezelschapsdier

Chiropractie is een geneeswijze die zich richt op het herstel van de normale bewegelijkheid van alle gewrichten in het...

Senioren hond en kat; regelmatige controle is belangrijk

De 10-jarige labrador Max hond loopt een stuk minder hard, is stram bij het opstaan 's morgens en laat wel eens een...

Gebitsverzorging van uw huisdier is van groot belang voor hun gezondheid

    Een gezond gebit is essentieel voor uw huisdier! Gebitsproblemen zijn een veel voorkomende...

Healthy pet club

  Bespaar tot wel €100 per jaar* op de gezondheidszorg van uw huisdier. Hoe prettig zou het zijn om bij de...

Algemene Voorwaarden Leden Global Veterinary Excellence Ltd

Algemene Voorwaarden Leden Global Veterinary Excellence Ltd. Versie september 2020   Artikel 1....

kattenziekte uitbraak

Het kattenziektevirus (feline panleukopenievirus, FLPV) komt wijdverspreid voor en wordt de laatste jaren steeds...

Als het niet meer gaat

De oudere hond en Kat. Onze huisdieren worden tegenwoordig steeds ouder en krijgen daardoor ook meer te maken met...

konijn en cavia

Een konijn is geen kleine kat.Konijnen en cavia's vragen om speciale aandacht voor de huisvesting voeding en verzoring....

Wormen

Toxocara :De honden en katten spoelworm. Volwassen dieren (honden en katten!) laten maar zelden symptomen van een...

Ziekte van Lyme,

Ziekte van LymeEen beet van een teek kan er voor zorgen dat u besmet wordt met de Borrelia burgdorferi bacterie, deze...

Puppy-consult

Puppy's moeten en kunnen in de eerste paar maanden van hun leven een hoop leren. Sinds 2013 is het verplicht om pups...

het inenten van konijnen

Voor konijnen bestaan er twee ernstige virusziekten: Myxomatose en VHS (Viraal Hemorrhagisch Syndroom), ook wel RHD (...

Voeding van Konijn en Cavia

Zowel konijn als cavia's zijn vaak te dik. Dit komt meestal door te energierijk voer, met weinig vezels en te weinig...

het inenten van uw Hond

Pups worden geënt op 6 weken;parvo en hondenziekte, op 9 weken, weil en parvo, en op 12 weken,(cocktail) weil, parvo,...

Het inenten van uw kat

Er zijn verschillende ziektes die de gezondheid van een kat kunnen bedreigen. Hieronder vind u een beschrijving van...

Het inenten van uw fret

Een fret is erg gevoelig voor hondenziekten. Als ze hiermee worden geïnfecteerd, is genezing vrijwel niet mogelijk en...