Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

Puppy-consult

Vanwege Corona was er tijdelijk geen pupconsulten. we zijn weer begonnen.

Puppy's moeten en kunnen in de eerste paar maanden van hun leven een hoop leren.

Sinds 2013 is het verplicht om pups te chippen en registreren voor dat ze zeven weken oud zijn, ook is het wettelijk verplicht om ze minimaal tot een leeftijd van 7 weken bij de moeder te laten.

Alle pups komen de eerste paar maanden van hun leven een paar keer bij de dierenarts voor hun inentingen en gezondheidscontrole op 6,9 en 12 weken leeftijd.  Als het goed is komen ze daarna een jaar niet bij de dierenarts tenzij er iets niet goed is.

Omdat uw pup in deze periode wel een enorme ontwikkeling door maakt zowel lichamelijk als in gedrag vinden wij het belangrijk om u en uw pup hierin te begeleiden.

Hiervoor hebben wij het puppy-consult geïntroduceert.

Het puppyconsult wordt gedaan door 1 van onze assistentes , Corry, Lisa of Marieke, en is geheel kosteloos voor onze vaste klanten met een HPC abbonement. Als uw pup geen HPC abbonement heeft zijn er wel kosten aan verbonden; 9,50 per bezoek.

De pup komt op de leeftijd van 4, 5 en 6 maanden bij ons langs op de praktijk en indien nodig daarna nog een paar keer tot maximaal een jaar oud. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de assistente. Tijdens dit consult wordt de pup gewogen en nagekeken en worden er verschillende onderwerpen met u besproken, bijvoorbeeld wisselen van het gebit, ontwormen en ontvlooien, castreren of steriliseren etc. Tevens heeft de pup deze keren geen nare ervaring omdat er verder niet geprikt wordt zoals bij de enting wel het geval is.
Het is daarnaast dus ook bedoeld om een bezoek aan de dierenarts een positieve ervaring te laten worden. Mocht u zelf vragen hebben dan kunt u deze uiteraard ook stellen tijdens dit consult.

Als u twijfelt of u wel een pup zal aanschaffen, kijk dan op  https://youtu.be/Yqxl5JqovSU of op de site van LICG  www.licg.nl 

LICG heeft een puppykalender ontwikkeld  Dit is een nieuwsbrief met wekelijkse informatie over je pup tijdens het eerste halve levensjaar.

https://www.licg.nl/inschrijven   

<a href="https://www.licg.nl/" target="_blank"><img src="https://banner.licg.nl/LICG_468x60_huisdier.gif" border="0" /></a>