Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

senioren honden en katten

regelmatige controle is belangrijk

De 10-jarige labrador Max hond loopt een stuk minder hard, is stram bij het opstaan 's morgens en laat wel eens een plasje achter in de mand. De 15-jarige kat Luna slaapt meer en heeft een wat doffere vacht dan voorheen. Een voorbeeld van ‘gewoon ouderdom’? Of zit hier meer achter? Door ouderdomskwalen tijdig op te sporen kan de kwaliteit van leven van uw viervoeter verbeterd worden. Wilt u weten hoe de gezondheid van uw seniorviervoeter is? Maak dan een afspraak voor een seniorcontrole. 

De senior hond en kat: regelmatige controle is belangrijk!

Net als mensen kunnen ook bij dieren op oudere leeftijd gezondheidsproblemen ontstaan. Een ouder dier heeft een andere verzorging nodig, aangepast aan specifieke (energie)behoeften.

Huisdieren kunnen ons niet altijd duidelijk maken dat ze zich niet goed voelen. Veranderingen sluipen er vaak langzaam in. Er wordt wel gedacht dat ouderdomskwalen nu eenmaal bij het ouder worden horen. Veel aandoeningen die op latere leeftijd voorkomen geven vaak geen duidelijke symptomen totdat het probleem al ernstig is geworden. Als voorbeeld zijn hier de nieren te noemen; pas wanneer meer dan 70% van de nieren beschadigd is of niet meer goed werkt zijn er symptomen zichtbaar.  

Het is dus van groot belang om regelmatig voor een gezondheidscheck naar de dierenarts te gaan met uw seniordier. Met regelmatige controles kunnen we vroegtijdig aandoeningen ontdekken, en behandelen of ondersteunen waar dat mogelijk is om de oude dag van uw dier zo prettig mogelijk te maken.

 

Healthy Pet Club

Wanneer uw dier lid is van onze Healthy Pet Club is een extra gezondheidscheck bij de dierenarts één van de vele voordelen waar u gebruik van kunt maken. Bovendien ontvangt u 10% korting op een in de kliniek uitgevoerd bloed– of urineonderzoek. Dit zijn onderzoeken die nodig kunnen zijn om ons samen met het lichamelijk onderzoek een compleet beeld van de algemene conditie van uw huisdier op leeftijd te geven.

Lid worden? Vraag naar de voorwaarden bij één van onze medewerkers of kijk op www.healthypetclub.nl

Senior Checklist

Met de Senior Checklist kunnen u en wij een beeld krijgen van hoe het gaat met uw dier. Bij het invullen komen er misschien dingen naar voren die u zich (nog) niet gerealiseerd had. Heeft u een afspraak met uw senior? Vul de vragenlijst dan alvast in en mail de vragenlijst naar ons door of print hem uit. Tijdens de afspraak nemen we deze met uw door. Heeft u nog geen afspraak, maar kruist u bij het invullen meerdere keren ‘ja’ aan? Maak dan een afspraak voor een seniorcontrole.

4168_checklist-senior-kat-digitaal.pdf (emlfiles4.com)

4168_checklist-senior-kat-digitaal.pdf (emlfiles4.com)