Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

senior kat of hond

seniorhond en kat; regelmatige gezondheidscontrole is belangrijk

 

De senior hond en kat: regelmatige controle is belangrijk!

Net als mensen kunnen ook bij dieren op oudere leeftijd gezondheidsproblemen ontstaan. Een ouder dier heeft een andere verzorging nodig, aangepast aan specifieke (energie)behoeften.

Huisdieren kunnen ons niet altijd duidelijk maken dat ze zich niet goed voelen. Veranderingen sluipen er vaak langzaam in. Er wordt wel gedacht dat ouderdomskwalen nu eenmaal bij het ouder worden horen. Veel aandoeningen die op latere leeftijd voorkomen geven vaak geen duidelijke symptomen totdat het probleem al ernstig is geworden. Als voorbeeld zijn hier de nieren te noemen; pas wanneer meer dan 70% van de nieren beschadigd is of niet meer goed werkt zijn er symptomen zichtbaar.

Ook komen bij onze dieren bulten en tumoren voor, bij oudere dieren relatief vaker. Wanneer u bij uw dier een knobbel of bobbel voelt kan dat flinke ongerustheid veroorzaken. Wat voor soort bultje is het? Een vetbult? Een ontsteking onder de huid? Of een onschuldig talgbultje? Helaas zijn bulten niet altijd onschuldig. Laat de knobbel of bobbel controleren bij uw dierenarts; met een tijdige diagnose kan er in zo'n geval zo snel mogelijk een behandeling gestart worden.

 Het is dus van groot belang om regelmatig voor een gezondheidscheck naar de dierenarts te gaan met uw seniordier. Met regelmatige controles kunnen we vroegtijdig aandoeningen ontdekken, en behandelen of ondersteunen waar dat mogelijk is om de oude dag van uw dier zo prettig mogelijk te maken.

 

Healthy Pet Club

Wanneer uw dier lid is van onze Healthy Pet Club is een extra gezondheidscheck ieder jaar één van de vele voordelen waar u gebruik van kunt maken. Bovendien ontvangt u 10% korting op een in de kliniek uitgevoerd bloed– of urineonderzoek. Dit zijn onderzoeken die nodig kunnen zijn om ons samen met het lichamelijk onderzoek een compleet beeld van de algemene conditie van uw huisdier op leeftijd te geven.

Lid worden? Vraag naar de voorwaarden bij één van onze medewerkers of kijk op www.healthypetclub.nl

 

Senior Checklist

Met de Senior Checklist kunnen u en wij een beeld krijgen van hoe het gaat met uw dier. Bij het invullen komen er misschien dingen naar voren die u zich (nog) niet gerealiseerd had. Heeft u een afspraak met uw senior? Vul de vragenlijst dan alvast in en mail de vragenlijst naar ons door of print hem uit. Tijdens de afspraak nemen we deze met uw door.
Heeft u nog geen afspraak, maar kruist u bij het invullen meerdere keren ‘ja’ aan? Maak dan een afspraak voor een senior check.

  checklist voor de hond.; 4167_checklist-senior-hond-digitaal.pdf (emlfiles4.com)

Checklist voor de kat;   4168_checklist-senior-kat-digitaal.pdf (emlfiles4.com)

Informatie over voeding voor oudere dieren; 

https://www.royalcanin.com/nl/dogs/health-and-wellbeing

https://us-d.wayin.com/display/container/dc/e85eac0f-ba6e-48c9-a645-45efea26387b/content17