Fred Smit

Dierenarts voor paarden

Mijn naam is Fred Smit, Ik ben sinds 1992 met veel plezier dierenarts in Schildwolde. Ik ben een gecertificeerde paardenarts: Erkend Paardendierenarts, FEI-paspoort dierenarts. Ben lid van de vereniging van de gebitsverzorgende dierenartsen. Speciale interessegebieden zijn de gynaecologie van de merrie, gebitsbehandeling paard en het kreupele en minder-presterende paard. Aankoopkeuringen doe ik met veel plezier en aandacht. Het maken van rontgenfoto's en echo's horen hier ook zeker bij! Ik opereer ook graag.  Als paardendierenarts probeer op deze wijze ik een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van onze prachtige viervoeters.

Naast mijn werk in Schildwolde doe ik namens alle nederlandse paardendierenartsen bestuurswerk voor onze beroepsvereniging: de KNMvD. We doen veel voor de positie van de paardendierenarts in onze mooie paardenwereld. Ook we organiseren nascholingen voor de paardendierenartsen, onder andere natuurlijk voor het registers Erkende Paardendierenarts en Erkende Keuringsdierenarts. 

Als laatste ben ik begonnen op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht als docent voor masterstudenten paard bij de Universiteitskliniiek voor Paarden. Ik geef op sommige dagen les aan de studenten Diergeneeskunde om ze op te leiden tot paardenartsen. Heel erg leuk werk, waar ik voor ben gevraagd, maar dat betekent wel dat ik regelmatig wat minder beschikbaar ben in de praktijk van Schildwolde. Gelukkig lopen daar inmiddels steeds meer goede collega's die ons werk ook met veel kunde en enthousiasme uitvoeren.