Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

Fred Smit

Paardendierenarts

Mijn naam is Fred Smit, Ik ben sinds 1992 met veel plezier dierenarts in Schildwolde. Ik ben een gecertificeerde paardenarts: Erkend Paardendierenarts, FEI-paspoort dierenarts. Ben lid van de vereniging van de gebitsverzorgende dierenartsen. Speciale interessegebieden zijn de gynaecologie van de merrie, gebitsbehandeling paard en het kreupele en minder-presterende paard. Aankoopkeuringen doe ik met veel plezier en aandacht. Het maken van rontgenfoto's en echo's horen hier ook zeker bij! Ik opereer ook graag.  Als paardendierenarts probeer ik op deze wijze een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van onze prachtige viervoeters.

Naast mijn werk in Schildwolde doe ik namens alle nederlandse paardendierenartsen bestuurswerk voor onze beroepsvereniging: de KNMvD. We doen veel voor de positie van de paardendierenarts in onze mooie paardenwereld. We organiseren ook nascholingen voor de paardendierenartsen, onder andere natuurlijk voor het registers Erkende Paardendierenarts en Erkende Keuringsdierenarts. 

In 2021 ben ik begonnen op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht als docent voor masterstudenten paard bij de Universiteitskliniiek voor Paarden. Ik geef les aan de studenten Diergeneeskunde om ze op te leiden tot paardenartsen. Heel erg leuk werk, waar ik voor ben gevraagd. Maar dit betekent dat ik niet meer beschikbaar ben voor visites in de praktijk van Schildwolde. Gelukkig lopen daar meer goede collega's die ons werk met veel kunde en enthousiasme uitvoeren. Wel blijf ik de collega's in Schildwolde ondersteunen en adviseren. Op hun verzoek ga ik nog mee om te adviseren.