Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

Chiropractie bij Paarden 

Streven naar een optimaal bewegend paard.

Sinds een begin 2019 is M. Schelfhorst gediplomeerd chiropractor voor paarden .
Ze heeft al veel paarden met succes behandelt.

Chiropractie is een manuele therapie waarbij vooral wordt gekeken naar de beweeglijkheid en balans van de wervelkolom en omliggende structuren, zoals spieren en pezen. Bij een behandeling wordt het paard van voor tot achter bekeken waarbij wordt gelet op de beweging van het paard zelf op een rechte lijn en op de volte, maar ook de beweging op het niveau van de gewrichten. Op deze manier is het een aanvulling op de gewone diergeneeskunde en worden “gewone” kreupelheden niet over het hoofd gezien en kunnen deze ook worden behandeld door de dierenarts.

Chiropractie kan helpen bij:
- Net niet helemaal lekker lopen tijdens training
- Soepel houden van (sport)paarden en pony’s
- Staken
- Vastzitten na trauma, zoals vallen, vastliggen etc.
- Ontspanning geven aan paarden met artrose die andere delen van het lichaam vastzetten
- Ondersteuning van oudere paarden

Bij chiropractie wordt er gekeken naar ‘neuromusculaire inbalans’. Dit betekent dat een gewricht minder bewegingsruimte heeft dan normaal, wat weer kan leiden tot strakkere spieren, andere aansturing van de zenuwen en dus een minder goed functionerend paard. Als een paard op een bepaalde plek vastzit in zijn of haar lichaam heeft dit dan ook een effect op het gehele paard. Door de beweging in de gewrichten te herstellen worden de signalen van en naar het ruggenmerg en de hersenen weer normaal doorgegeven en wordt de balans in het lichaam hersteld. Zo wordt er gestreefd naar een optimaal bewegend paard.