Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

Chiropractie bij Paarden

Streven naar een optimaal bewegend paard.

Sinds begin 2019 is M. Schelfhorst gediplomeerd chiropractor voor paarden. Ze heeft al veel paarden met succes besproken.

Chiropractie is een manuele therapie waarbij vooral wordt gekeken naar de beweeglijkheid en balans van de wervelkolom en kenmerkende structuren, zoals spieren en pezen.

Bij een behandeling wordt het paard van voor tot achter bekeken waarbij wordt gelet op de beweging van het paard zelf op een rechte lijn en op de volte, maar ook de beweging op het niveau van de gewrichten. Op deze manier is het een aanvulling op de gewone diergeneeskunde en worden “gewone” kreupelheden niet over het hoofd gezien en kunnen deze ook behandeld worden door de dierenarts.

Chiropractie kan helpen bij:

  • - Net niet helemaal lekker lopen tijdens de training
  • - Soepel houdt van (sport)paarden en pony's
  • - Staken
  • - Vastzitten na trauma, zoals vallen, vastliggen etc.
  • - Ontspanning geven aan paarden met artrose die andere delen van het lichaam vastzetten
  • - Ondersteuning van oudere paarden

Bij chiropractie wordt er gekeken naar 'neuromusculaire inbalans'. Dit betekent dat een gewrichtsminder bewegingsruimte dan normaal heeft, wat weer tot spieren kan leiden, andere aansturing van de zenuwen en dus een minder goed functionerend paard. Als een paard op een bepaalde plek vastzit in zijn of haar lichaam heeft dit dan ook een effect op het hele paard. Door de beweging in de gewrichten te herstellen worden de signalen van en naar het ruggenmerg en de hersenen weer normaal veranderend en wordt de balans in het lichaam hersteld. Zo wordt er gestreefd naar een optimaal bewegend paard.

Nu dierenarts Marije met verlof komt dierenarts Rhoxane van dierenkliniek Gooiland, van en teen ons team versterkt oa doet ze chiropractie, u kunt bellen voor een afspraak. 0598-421558