Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

Dry needling bij paarden 

Verlichting van pijn door dry needling

Dry-needling

Dry-needling is een effectieve therapie om pijnklachten en stijve spieren te verlichten. Bij dry-needling wordt er gekeken naar verminderde beweeglijkheid van het paard als gevolg van verharde spieren. In zo’n strakke spier zoeken we dan naar een stevige streng met een triggerpoint, dit is een gevoelige knoop in de spier. Door middel van het gericht prikken met een dunne naald kan een triggerpoint met de spier worden ontspannen. Bij het ontspannen van een triggerpoint worden vaak ‘twitches’ gezien. Dit is een reflex van de spier, waarna de spier kan ontspannen.

Dry-needling kan helpen bij:
- Verharde spieren
- Stijf lopend paard
- Net niet helemaal lekker lopen tijdens training
- Staken
- Zere spieren na trauma, zoals vallen of vastliggen
- Ontspanning geven aan paarden met artrose die compenseren door andere spier(groepen) harder te laten werken
- Ondersteuning van oudere paarden

Dry-needling kan, naast dat het een behandeling op zich is, ook een hele goede aanvulling op chiropractie zijn en kan dus erg goed gecombineerd worden. Een voordeel van dry-needling is dat het ook onder sedatie gedaan kan worden in tegenstelling tot chiropractie. Dit omdat de ‘spierknopen’ niet veranderen door de sedatie, maar de beweeglijkheid van gewrichten wel.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bel dan maar de praktijk en vraag naar Marije Schelfhorst. 0598-421558