Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (line 107 of /home/dierenartsenschildwolde.nl/public_html/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).

PPID onderzoek in de aanbieding in september en oktober

PPID een veel voorkomende ziekte bij paarden en pony's.

Wij willen u graag informeren over een veel voorkomende aandoening bij paarden, namelijk Pituitary Pars Intermedia Dysfunction (PPID).

In september en oktober kunt u uw paard bij ons extra voordelig laten testen op PPID, voor paarden die op prascend staan en voor paarden die voor het eerst getest worden.

Wat is PPID? PPID is een chronische aandoening die veel voorkomt bij oudere paarden en wordt ook wel ziekte van Cushing genoemd. Paarden met PPID ontwikkelen vaak hoefbevangenheid. Hoefbevangenheid is een ernstige, pijnlijke en mogelijk levensbedreigende aandoening. Andere verschijnselen van PPID zijn veranderingen in de vacht, verandering in de lichaamsbouw zoals het ontwikkelen van een hangbuik en spierverlies, verdikkingen rondom de ogen, veel drinken en veel plassen, lusteloosheid en verminderde prestaties.

Komt PPID veel voor? Ja, de ziekte komt vaak voor. PPID zien wij meestal bij paarden van middelbare of hogere leeftijd (ouder dan 15 jaar). Sommige onderzoeken laten zien dat 15 tot 30% van de paarden in deze leeftijdsgroep in meer of mindere mate aan deze aandoening lijdt. Toch zien wij PPID ook regelmatig bij jongere paarden.

Hoe weet ik of mijn paard PPID heeft? U kunt uw paard bij ons laten testen. Wij nemen een bloedmonster af bij uw paard en sturen dit op naar het laboratorium. In het bloed wordt gekeken naar de concentratie van het hormoon ACTH. Is de concentratie ACTH verhoogd, dan past dit bij PPID. Van 1 september tot 31 oktober kunt u uw paard extra voordelig laten onderzoeken op PPID.

Voor meer informatie over deze actie of om een afspraak te maken, kunt u ons bellen op 0598-421558

Wat als mijn paard PPID heeft? PPID is een chronische aandoening die wij kunnen behandelen. Het vroegtijdig diagnosticeren van PPID met de ACTH-test helpt om ziekteverschijnselen zoals hoefbevangenheid te voorkomen. Daarnaast helpen een goede behandeling en verzorging om uw paard in goede conditie te houden en eventuele pijn te beperken.

Meer informatie over PPID vindt u op deze website: www.ppidbijpaarden.nl